Önceki gün Yemen’in başkenti Sana’da bir okula yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu, aralarında öğrencilerin de olduğu onlarca kişi katledilmiş, yüze yakın kişi yaralanmıştı.

Yemen’in başkenti Sana’daki hava saldırısında, Suudilerin liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından bir okul ve yakınına 3 füze atıldı. Saldırıda, aralarında öğrencilerin de olduğu onlarca kişi paramparça olurken, yüze yakın kişi de yaralandı.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğu görüldü.

Suudiler, hava saldırısında militanları hedef aldıklarını öne sürdü. Görgü tanıkları ise füze saldırısında öğrenciler ve sivillerin hedef alındığını aktardı.

Saldırıda katledilenler, bugün kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.

Yemen Basın Bakanı Deyfullah Şami, Suudi koalisyonun saldırısında katledilen çocukların cenaze merasiminde yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızı paramparça etmekle ne olduklarını gösterdiler." dedi.

Kız öğrencilerden biri, "Bu saldırıyı gerçekleştiren mücrimler bir gün bunun hesabını verecekler. Okulumuz, BM tarafından koruma altına alındığı halde bize nasıl saldırabilirler? Siyonistlerin Filistinlilere yaptıklarını bunlar da bize yapıyorlar." dedi.

Saldırıya uğrayan okul öğrencilerinden bir diğeri de "Savaş başladığından beri binlerce kişi şehid oldu. Kendi ülkemizde yaşamak istiyoruz. Niye biz öğrencilere saldırıdan vazgeçmiyorlar?" diye sordu.

Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Saldırılarda on binlerce çocuğun katledildiği belirtiliyor.

Suudilerin ambargo ve ablukası nedeniyle halk açlıkla karşı karşıya. Hastanelerde tıbbi malzemeler de tükenme noktasına gelmiş durumda. (İLKHA)