İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, "ABD, İran devrimine karşı engelleyici adımlar atmaya çalışıyor, ancak amacına ulaşamıyor." dedi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, "Amerikalılar kendilerince Devrim Muhafızları'na karşı ve aslında İran aleyhinde komplo kuruyor ve engel çıkarmak istiyorlar. Ancak bu alçakça davranışlar bir yere varmaz." dedi.

İmam Hüseyin’in doğum gününe denk gelen İran’da Devrim Muhafızları Günü münasebetiyle Devrim Muhafızları askerleri ve ailelerini kabulünde konuşan Ayetullah Hamaney, Amerikalıların Devrim Muhafızları Ordusu’na düşmanca tutumunun nedeninin bu ordunun ülkeyi ve devleti korumasından kaynaklandığını belirterek, "Amerika ve cahil düşmanlar 40 yıldır İslam Cumhuriyeti’ne karşı ellerinden geleni yaptıysa da hiçbir halt edemedikleri gibi günümüzde İslam Devrimi ve İran devleti, bölge ve hatta dünyada daha güçlü hale gelmiştir." ifadesini kullandı.

Devrim Muhafızları’nı çarpıcı bir güç ve düşmanla çeşitli alanlarda mücadelede öncül bir kuvvet olarak niteleyen Hamaney, "Devrim Muhafızları Ordusu hem operasyonel anlamda ve hem sınırlarda ve hatta binlerce kilometre ötede düşmana karşı koymak açısından öncü görevi üstlenmiş ve siyasi yönden de düşmanla mücadele etmektedir." diye konuştu.

Amerikalıların 40 yıldır İran’a karşı kurdukları komplonun ve İslam Devrimi’nin ilerlemesinin onların İran halkının ilerleyişini durduramadıklarını gösterdiğinin altını çizen Ayetullah Hamaney, "Sevgili İran düşmanları 40 yıldır her türlü siyasi, ekonomik ve propaganda baskılarını İran halkı aleyhinde devreye soktuysalar da İslam Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında bile hiçbir halt edemediler." değerlendirmesinde bulundu.

İran’ın bölgedeki güçlü konumuna işaret eden Ayetullah Hamaney, "Düşmanların algılarının tersine, İran’ın bugünkü gücünün kökünde atom bombası yatmamaktadır. Biz başından beri atom bombasının dini kurallarımıza ters olduğunu ve ona ihtiyaç duymadığımızı vurguladık. Dolayısıyla İran halkının İslam dünyasındaki bugünkü gücü, halkın direnişinden elde edilmiştir." diye ekledi. (İLKHA)