Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle açılan resim sergisi, halktan yoğun ilgi gördü.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, “Dünya Mustazaflar Haftası” kapsamında, Tatvan UMUT-DER tarafından resim sergisi açıldı. Bir AVM’nin içinde açılan resim sergisine, halk yoğun ilgi gösterdi. Yemen, Suriye, Halepçe, Arakan, Bangledeş, Başbağlar, Susa, Yeni Zelanda, Mısır, Filistin, Doğu Türkistan ve 6-8 Ekim katliamlarının yer aldığı resim sergisine, 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar ilgi gösterdi.

Dünya mazlumlarının yaşadığı katliam ve vahşetlerin fotoğraflandığı sergiyi gezen vatandaşların duygulu anlar yaşadıkları görüldü.

Açılan sergi hakkında açıklamalarda bulunan Tatvan UMUT-DER Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Faruk, bir farkındalık oluşturmak ve dünya Mustazaflarını insanların hafızasında daha diri tutmak amacıyla böylesi bir resim sergisini açtıklarını belirtti.

Halkın yoğun teveccüh gösterdiğini dile getiren Faruk, “16-23 Mart tarihleri arasında ‘Dünya Mustazaflar Haftası’ olarak idrak edilmektedir. Gerekli izinleri aldıktan sonra bu AVM’nin içinde resim sergisini açtık. Halkımızdan güzel teveccühler gördük. Yaşanan katliamları, ümmetin çektiği eziyetleri, Türkü, Kürdü, Arabı, Acemi, Arakanlı ve Türkistan’ıyla her tarafta ümmetin çektiği sıkıntıları insanların hafızasında daha diri tutmak adına yaptığımız bir etkinliktir. Bunu her yıl yaparak devam ettirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Sergiyi ümmet coğrafyası olarak değerlendirdiklerine vurgu yapan Faruk, şunları söyledi: “Özellikle şunu belirtmek isterim ki işi ümmet coğrafyası olarak değerlendiriyoruz. Biz bir ümmet, bir vücuduz. Bir yerde çekilen sıkıntılar, vücudumuzun her tarafında hissediliyor. Burada sergilediğimiz resimler, şehid edilen kardeşlerimizden tutun evleri harap edilenlere, iş yerleri talan edilenlere, zulme uğrayarak şehid edilen küçük çocuklardan boyunlarına Kur’an-ı Kerim'i asıp ağlayarak evlerini terk eden yaşlılara kadar hepsini resmettik burada.”

3 gün boyunca devam edecek resim sergisini, 7’den 70’e her yaştan insanın gezdiğini dile getiren Faruk, sergiyi gezen birçok insanın gözyaşlarına hâkim olmadıklarına şahitlik ettiklerini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)