Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarımsal faaliyetin olduğu birçok bölge için 23 Mart Cumartesi gecesinden 26 Mart Salı sabahına kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilen zirai don hakkında uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 'Zirai don tehlikesine dikkat' uyarısında bulundu. Buna göre, 23 Mart Cumartesi gecesinden 26 Mart Salı sabahına kadar, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmakta.

Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerildi.

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl için uyarı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından ise zirai don ile ilgili şu açıklama yapıldı: 'Yapmış olduğumuz son tahminlere göre; 23 Mart Cumartesi gecesinden 26 Mart Salı günü sabah saatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde hafif ve orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Çiçeklenme dönemindeki meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile seracılıkla uğraşan çiftçilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önerilmektedir.' (İLKHA)