Daha önce Müslüman olmayı düşünen Amerikalı sanatçı Della Miles, bu düşüncesini Yeni Zelanda'daki cami katliamının ardından hayata geçirdi.

Whitney Houston ve Michael Jackson gibi dünyaca ünlü sanatçılara bir dönem vokalistlik yapan Amerikalı sanatçı Della Miles Müslüman olduğunu açıkladı.

Miles, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü'' yazarak Müslüman olduğunu ilan etti.

'Allah beni hayatımın en güzel günlerinde İslam'la ödüllendirdi'

İslam ve Müslümanlık hakkında bir yıldan fazladır çeşitli araştırmalar yaptığı öğrenilen Miles, ''Dünyanın birçok yerinde İslamafobi bir hastalık gibi yayılıyor. Bunun en vahşi örneğini Yeni Zellanda'da gördük. Kanımız dondu... İçimiz parçalandı. Çağın vebası sevgisizlik ve hoşgörü eksikliği. Bunun tam tersi İslam ise sevgi ve hoşgörü dini. Bir kedi incinmesin, uyanmasın diye kıyafetini kesen Hazreti Muhammed'in inancını benimsemek beni çok mutlu ediyor. Verdiğim karardan dolayı son derece huzurluyum. Allah beni hayatımın en güzel günlerinde İslam'la ödüllendirdi.'' ifadelerini kullandı.

Miles, böylece Yeni Zelanda'da yaşanan katliamın ardından Müslüman olma düşüncesini hayata geçirmiş oldu. (Ramazan Casuk- İLKHA)