Dünya Müslüman Âlimler Birliği, işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatmasının ve cemaate saldırmasının açık bir ihlal ve ümmete meydan okuma olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunan Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasının ümmete meydan okuma olduğunu söyledi.

İşgalci çetelerle ilişkilerini normalleştirme peşinde koşan ülkelerin de Mescid-i Aksa'da yaşananlardan sorumlu olduğunu belirten Dünya Müslüman Âlimler Birliği, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İslam ümmetinin liderlerini ve halklarını Kudüs'e destek olmaya ve kapılarını açarak Mescid-i Aksa'yı savunmaya davet etti.

İşgalci çeteler, geçtiğimiz Salı günü Kubbetu's-Sahra'ya baskın düzenleyerek cemaati ve görevlileri darp etmiş, daha sonra Mescid-i Aksa'nın kapılarını kapatmıştı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, hatiplere de çağrıda bulunarak, Cuma hutbelerinde Mescid-i Aksa'dan bahsetmelerini istedi.

Bildiride, çetelerin Mescid-i Aksa'ya ve cemaatine saldırmasında işgalcilerle ilişkilerini normalleştirme peşinde koşan ülkelerin de büyük sorumluluğu olduğu kaydedildi.

İslam ülkelerini uyararak, yaşananlar karşısında sessiz kalmanın Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesine yol açacağına dikkat çekilen açıklamada, Mescid-i Aksa için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu. (İLKHA)