​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Polislerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 'Ülkemizdeki her bir vatandaşımızın, yaşadığı yere, gelirine, statüsüne bakılmaksızın en iyi sağlık hizmetlerini alabileceği bir yapı kurduk. Hastanelerimizi, binalarından içindeki teçhizata kadar her şeyiyle modernleştirdik.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

'Dünyadaki en büyük mutluluğu sağlık olarak gören bir medeniyetin mirasçısıyız'

Konuşmasının başında sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızı, yılın bir günü değil, her günü baş tacı etsek yeridir. Her meslek önemlidir ve hürmeti hak eder, ama sağlık konusu herhalde bu listenin en tepesinde yer alır. Buna rağmen sağlık çalışanlarımıza yönelik zaman zaman duyduğumuz saldırıların asla affedilir, hafife alınır bir tarafı yoktur. Sağlık çalışlarımıza saldıranlar, aslında doğrudan kendi canlarına, kendi canları kadar kıymet verdikleri yakınlarına saldırdıklarının farkına varmalıdır.' açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünyadaki en büyük mutluluğu sağlık olarak gören bir medeniyetin mirasçısıyız. Bu anlayışla, hükûmete gelir gelmez ilk yaptığımız işlerden biri, sağlık sistemimizi baştan sona değiştirmek olmuştur. Çünkü eski Türkiye'de içimizi en çok acıtan konulardan biri sağlık sistemimizin eksikleri, yanlışları, yetersizlikleri yüzünden ortaya çıkan vahim görüntülerdi.' ifadelerini kullandı.

'Göreve gelir gelmez sağlıkta dönüşüm programı başlattık'

Göreve gelir gelmez hemen sağlıkta dönüşüm programı başlattıklarını ve sistemi hızla baştan aşağı değiştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Ülkemizdeki her bir vatandaşımızın, yaşadığı yere, gelirine, statüsüne bakılmaksızın en iyi sağlık hizmetlerini alabileceği bir yapı kurduk. Hastanelerimizi, binalarından içindeki teçhizata kadar her şeyiyle modernleştirdik. Hükûmetlerimiz döneminde ülkemizdeki mevcut bin 156 hastanenin büyük bölümünü de yeniden yaparak toplamda bin 282 yeni hastane inşa ettik.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: 'İçinde bulunduğumuz bölge, ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, TOBB üniversitelerimiz yanında teknokentleriyle, AR-GE merkezleriyle ülkemizin önemli teknoloji merkezlerinden biridir. Sağlık sektörü, teknolojinin en yoğun kullanıldığı alanların başında geliyor. Bilkent Şehir Hastanemizin merkezinde yer aldığı bu bölgede bir sağlık vadisi ve yaşam bilimleri teknoloji geliştirme bölgesi kuracağız. Bilkent Şehir Hastanemizin merkezinde yer aldığı bu bölgede inşallah 600 dönümlük bir sağlık vadisi ve yaşam bilimleri teknoloji geliştirme bölgesi kuracağız.' (İLKHA)