Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Âdem Yenihayat, 'İslam dünyası Kudüs ortak davasında birleşmeli ve işgale karşı Kudüs'ü özgürleştirecek somut adımlar atmalıdır.' dedi.

Burak Mukaddes Mekanları Tanıtma ve Kültür Derneği Başkanı Âdem Yenihayat, siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya giden yolları ve caminin kapılarını kapatması karşısında Türkiye ve Birleşmiş Milletlerin harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Yenihayat, işgalcilerin son yüzyılda Filistin topraklarında haksız, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına pervasızca devam ettiğini belirterek 'İslam dünyası Kudüs ortak davasında birleşmeli ve işgale karşı Kudüs'ü özgürleştirecek somut adımlar atmalıdır.' dedi.

'israil, Kudüs´te gerilimi tırmandıracak provokatif eylemlerine devam ederek Kudüs halkını tahrik etmektedir. Baskı ve şiddet uygulayarak bölgede tek hakim gücün kendileri olduğunu ve istedikleri zaman her türlü engellemeyi yapabileceklerini göstermek istemektedirler.' diyen Yenihayat, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

'Kudüs'ü özgürleştirecek somut adımlar atmalıdır'

'İşgal güçleri takındığı saldırgan ve hukuk tanımaz tavrıyla bölgedeki tansiyonu sürekli arttırmaktadır. Bu topraklarda barış ve huzurun olması için israil zulmünün engellenmesi ve işgalin bir an önce sonlandırılması gerekmektedir.

Unutulmamalıdır ki israil, haksızlıklar karşısında üç maymunları oynayan dünya kamuoyunun konuya duyarsızlığından, İslam ümmetinin sessizliğinden cesaret almaktadır.

Bizler bu zülüm karşısında sessiz kalmayacağız. Buradan çağrıda bulunuyoruz:

1. Türkiye hükümeti ve Türk halkı Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığını her platformda daha yüksek sesle dile getirmeli, Kudüs halkıyla ilişkilerini güçlendirerek daima onların yanında olduklarını göstermelidir.

2. İslam dünyası sessizliğini bozmalı, gerek halk ve gerekse yönetim olarak Kudüs ortak davasında birleşmeli ve israil işgaline karşı Kudüs'ü özgürleştirecek somut adımlar atmalıdır.

3. Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve Mescid-i Aksa'nın kutsallığına zarar veren bu işgalci eylemleri engelleyecek yaptırımlar uygulamalıdır.' (Nizamettin Aşkın - İLKHA)