​Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki İdamlara dikkat çekerek, AB ülkelerinin idama karşı tutumunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'nın '5. Uluslararası İyilik Ödülleri' programına katıldı. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: 'Yaşadığımız çağda, neticeyi sadece Hak'tan, Halık'tan, Allah'tan bekleyerek yapılan çalışmalar, adeta altın değerindedir. Hemen her şeyin kıymetinin parayla ölçüldüğü, her şeye menfaat penceresinden bakıldığı bir dönemde bu ödüller çöldeki vaha gibidir' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Günümüzde, iyilik ödülleriyle vücut bulan hassasiyetlere gerçekten çok ihtiyacımız var. Günlük yaşantımızda, siyasette, ticarette, uluslararası ilişkilerde şahit olduğumuz hadiseler; insanı insan yapan en önemli hasletin iyilik olduğunu, ihsan olduğunu, yardım olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Dün olduğu gibi bugün de dünyamız iyi insanların, hayır, hasenat sahiplerinin yüzü suyu hürmetine ayakta duruyor.'

'Be Netanyahu sen zalimsin zalim'

Konuşmasının devamında terörist Netenyahu'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tayyip Erdoğan'ın ülkesinde gazeteciler cezaevindeymiş. Be Netanyahu sen zalimsin zalim. israilde seçim var diye cezaevlerindeki binlerce kadın, çocuk yaşlı bunlara zulmeden sen değil misin? Dünyada bir zalim aranacaksa ta kendisi sensin. Camiye postallarla giren senin askerin, polisin değil mi? Bunu ne ile izah edeceksin? Bunun izahı olmaz. Bizi tahrik etmeye çalışıyorsan biz tahrik olmayacağız. Biz bu oyunlarla tahrik olmayacak kadar evrensel bir dinin mensuplarıyız, bu oyuna gelmeyiz.' ifadelerini kullandı.

'Siz Sisi'nin davetiyle nasıl oluyor da icabet ediyorsunuz?'

Mısır cuntası darbeci Sisi'nin davetine icabet eden AB üyelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

'Aynı şekilde Mısır'da darbe mahkemelerinin kararlarıyla idam edilen gençlerin acısını yüreklerinde hissetmediler. Daha geçenlerde 9 genci idam ettiler. Ey Batı! Avrupa Birliği, hani AB ülkelerinde idam yasaktı. Siz Sisi'nin davetiyle nasıl oluyor da icabet ediyorsunuz. O da bir katliamın düzenleyicisi. Samimi olsaydınız, gerçek demokrat olsaydınız böyle bir idam mekanizmasını çalıştıran davetine icab etmezdiniz. Beni Sisi'yle barıştırmak isteyen çok var. Asla kabul etmiyorum, etmem de. Halkın yüzde 52 oyu almış olan Mursi'yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir kişiyle karşı karşıya gelmem.' (İLKHA)