UNICEF, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yüzbinlerce çocuğun, yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklarla mücadele ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 260 bin çocuğun, yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklarla mücadele ettiğini, çocukların acil yardıma ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

Açlık, kıtlık ve güvenlik nedeniyle aileleri ile birlikte Kasai bölgesinden kaçan binlerce çocuk, sığındıkları Quelo ve Kwangju eyaletlerinde, yetersiz beslenme ve hastalıklarla mücadele ediyor.

UNICEF, Demokratik Kongo Cumhuriyetinin Kasai kentinde 260 bin çocuğun yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklarla mücadele ettiğini ve çocukların hayatlarını kurtaracak acil tedaviye ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

Yetersiz beslendiği için hastalıklarla boğuşan küçük bir kızın annesi, 'Kızım çok aç olduğu için kum yemeye başladı.' dedi.

Sağlık Merkezi Başkanı ise 'Hala birçok yetersiz beslenme vakası var ve hiç bitecek gibi de değil.' şeklinde konuştu. (İLKHA)