Haber Merkezi
Van'da 'Otizm Spektrum Bozukluğu ve çocukluk Çağı Gelişimsel Bozuklukları'na yönelik eğitim düzenlendi.
Van'da Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına yönelik 'Otizm Spektrum Bozukluğu ve çocukluk Çağı Gelişimsel Bozuklukları' eğitim düzenlendi.
Bu amaçla özellikle birinci basamak sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin farkındalık düzeylerinin artırılması, erken tanı ve tedavi olanaklarının oluşturulması ve sahada daha iyi hizmet sunmaları amacıyla, Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarına yönelik 7-8 Mart 2019 tarihlerinde SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Uzm. Dr. Fatma Yıldırım ile Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Biriminde görevli Psikolog Fadıl Berk tarafından 'Otizm Spektrum Bozukluğu ve çocukluk Çağı Gelişimsel Bozukluklar Eğitimi' verildi.
Çocukluk Çağı Ruhsal ve Gelişimsel Bozukluklar yelpazesinde yer alan Otizm Spektrum Bozukluğu ve çocukluk Çağı Gelişimsel Bozukluklar konusunda yapılacak olan farkındalık faaliyetleri erken tanı ve rehabilitasyon açısından önem arz etmekte olduğu belirtildi.