​Van'ın Gürpınar ilçesinde Afganistan ve Pakistan uyruklu 44 kaçak göçmen ve göçmen kaçakçılığı yapan bir kişi yakalandı.

Van'ın Gürpınar ilçesinde 32'si Afganistan ve 12'si Pakistan uyruklu 44 kaçak göçmen ve göçmen kaçakçılığı yapan bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Van İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 24 Şubat'ta Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği Görevlileri tarafından Hakkari-Van Karayolu üzerinde uygulama noktası oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan 23 plaka sayılı minibüsten; 32 Afganistan, 12 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 44 yasadışı yollardan yurda giriş yapan kaçak göçmen ile göçmen kaçakçılığı yapan E.O isimli şüpheli yakalanmıştır. Yakalanarak gözaltına alınan E.O isimli şüpheli hakkında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır. Göçmen kaçağı şahıslar ise gerekli işlemlerinin yapılması için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.' denildi. (İLKHA)