Kasım Keklik-Alaattin Güçlü/Vanolay
Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi 'Şubat Gülleri Şehitler Programı' temalı program düzenledi.
Mustazaflar Cemiyeti Van Şubesi 'Şubat Gülleri Şehitler Programı' temalı programda İslam şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen programa Vanlılar yoğun ilgi gösterdi.
Van Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen program, Sait Tink 'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Ekinliğe konuşmacı olarak katılan İttihadul Ulema üyesi Molla Nizamettin Yalçın, 'Sizden önce geçmiş ümmetlerin bu davanın eri olan insanların başına gelen sıkıntı ve musibetler, eziyetler, hapisler, zindanlar, sürgünler sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sanıyorsunuz? Öyle bir zelzeleye öyle bir sıkıntı, öyle bir sarsıntı geçirdiler ki, Allah'ın Peygamberi ve onlarla beraber iman edenler, yarabbi senin yardımın nerededir? Ehli küfür ve tuğyan tarafından müstekbirler tarafında öyle çileler çektiler ki taki bu dünyadan göç edinceye kadar devam etti. Onların sayesinde onların kahramanlığından dolayı, onların fedakarlığından dolayı biz bugün Müslüman olarak burada toplanabiliyoruz. Bu dinin başına neler gelmedi ki, ne saldırılar gelmedi ki, nice firavunlar, nemrutlar, zalimler, komünistler, faşistler, sosyalistler, nice dinsiz, nice bu dinin düşmanları olan zalimler, nice saldırılar yaptılar. 'Onlar tüm güçlerini, iradelerini seferber ettiler. Bu dini söndürmek için ama Allah diyor ki aklınızı başınıza alın zayıf mahlûklarım, kafirler, zalimler bunu istemeseler dahi Allah bu nuru tamamlayacaktır.' dedi.
Yalçın, 'Ben sizi mallarınızda ve canlarınızda imtihana ve sınava tabi tutmuşum. Bu ayeti kerimeye kendimizi vurduğumuz zaman hangi derecede hangi konumda hangi durumda olduğumuzu net bir şekilde anlayabiliyoruz. Sizi canınızda ve malınızda sınava tabi tutuyorum rabbimiz diyor. Eğer siz hayatınızı, yaşantınızı, ailenizi Allah'ın razı olduğu bir hayat içerisinden bir hayat sürdürürseniz o zaman muhakkak işiteceksiniz. Sizden önce ehli kitaplar, Yahudi ve Hristiyanlardan, müşriklerden büyük eziyetler göreceksiniz. Yahudiler, Hristiyanlar zamanımızın müşrikleri bizden rahatsız oluyorlarsa bilelim ki biz rabbimizin gösterdiği yolda ve bize sunduğu imtihanı gerçekten layığıyla yerine getiriyoruz. Eğer hiç birisi bizim hayatımıza, bizim yaşantımıza, ailemizin giyim kuşamından rahatsız olmuyorsa o zaman demek biz doğru yolda değiliz.
Zalimlerin sözler ve seslenişlerden değil giyim kuşağından rahatsız olduklarını söyleyen Yalçın, bayanlara seslenerek, sizler Allah'ın ayetlerini devamlı olarak dolaştırmanız gerekiyor. Giydiğiniz bu tesettürünüz Allah'ın ayetidir. İşte siz bunu bildiğiniz zaman Rabbimin emridir diye tesettüre büründüğünüz vakit Yahudiler, Hristiyanlar, müşrikler, dinsizler kahrolurlar. Sloganlarla kafirler kahrolmaz, zalimler sözlerle kahrolmaz yaşantıyla kahrolurlar bizler İslam'ın izzetini, İslam'ın emirlerini yerine getirdiğimiz zaman o zaman kahrolurlar. Ama biz yaşamadığımız zaman ne kadar desekte kahrolmazlar. Bizim yaşantılarımız da hanımlarımızın, kızlarımızın tesettürüyle kahrolurlar.' ifadelerini kullandı.
'SABIR DİRENİŞTİR'
Eğer siz direnirseniz sabrederseniz, sabır direniştir. Siz direnirseniz onlara karşı ve Allah'ın takvasını emrini yerine getirerek dayanırsanız, işte o zaman şehadet nasip olur. Kıyametin kopuluşuna kadar bu fedakar insanlar bulunacaktır. Bu fedakarlar her zaman ve her asırda bu fedailer İslam'ın aziz kahramanları kendilerini feda eden bacılar ve erkekler kardeşler muhakkak olacaktır. Allah yolunda savaşırlar öldürür ve ölürler. Müslüman kimseye zulmetmez, kimseye hakaret etmez, şu ekranlarda isimleri geçen ve geçmeyen binler, milyon, insanlar vardır ki bunlar bu aziz dinin izzeti için canlarını verdiler. Bunun için yaptılar ama Allah'ta vaat etmiş, Tevrat'ta, İncil'de, Kuran'da hepsinde vaat etmiştir ki onlara cennet vereceğini, siz cennetliksiniz diyor rabbimiz, malını canınızı bana satarsanız, ben size cenneti vereceğim.' dedi.
'ONLAR ALLAH'A VERMİŞ OLDUKLARI SÖZLERİNDE SADIKTIRLAR, DEĞİŞMEYE UĞRAMAZLAR'
Yalçın son olarak, 'Müminlerden öyle erler öyle müminler vardır ki Allah'a vermiş olduğu sözünü yerine getirirler. Her mümin La İlahe İllallah Muhammed Resulullah diyen her insan Allah'a bir söz vermiştir. Yarabbi senden başka İlah tanımam başkasına eğilmem yarabbi beni yaratan sensin yarabbi senin yolunda canımı vereceğim yarabbi, der. Allah'a söz veriyor ve sözün ahtın üzerinde devam ediyor. Onlar Allah'a vermiş oldukları sözlerinde sadık olurlar, sadıktırlar, doğrudurlar hiçbir zaman değişmeye uğramazlar.
Biz Yasinleri okuyoruz, ölüler üzerinde, kabristanlarda toplumlarda okuyoruz amma bide Yasin için biraz zaman ayıralım bide Yasin'in bize neler söylediğini, başınız yastığa efendim sekaratul mevte girdiği zaman o zaman anlayalım ki habip ne demiş acaba bizler habibin yaptıklarının aynısını yapabiliyor muyuz?' ifadelerini kullandı.
Program sinevizyon gösterisi ve İttihadul Ulema Üyesi Molla Abdurrahim Timurtaş'ın yaptığı dua ile son buldu.