Haber Merkezi

Çatak'ta VASKİ ekipleri aşırı soğukta arızayı gidermeye çalışırken, gelen sıcak çaylarla ısındı. Ekipler arıza yerinde çay ile sıcak bir mola vererek, güç ve moral depoladı.

Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç, ekiplere yaktığı ateşte kaynattığı çayı ikram ederek emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ ekipleri, Van'da devam eden aşırı soğuk havalara rağmen sürdürdükleri çalışmalarla büyük takdir görüyor. Bazen saatler süren yaya yolculuğu ile kar boran dinlemeden arızalara ulaşan ekipler bazen de bir mahalle yolunda arızayı gidermek için soğukta günlerce çalışmak zorunda kalıyor.

Van'ın Çatak İlçesi Karşıyaka Mahallesinde meydana gelen su arızasından dolayı yaklaşık 10 gündür devam eden su kesintisi için ekipler harekete geçti. 500 metrelik güzergahta yapılan kazılardan sonra arıza yeri tespiti yapıldı. Tespitten sonra ekipler eski boruları yenileri ile değiştirerek, mahalleye yeniden su vermeye başladı.

Ekiplerle birlikte arıza yerinde olan VASKİ Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç de yakılan ateşte ekipler için çay hazırladı. Demlenen sıcak çayları ekiplere tek tek ikram eden Ergenç, soğukta bir nebze de olsa ekiplerin ısınarak yorgunluklarını atmalarını sağladı. Ekipler içilen sıcak çayların sonrasında arıza için yeniden çalışmaya koyuldu.