​Ne İslam'da ne de örf ve adetimizde sevgililer gününün olmadığını söyleyen Diyanet-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Salih Gültekin, Müslümanlara uyarılarda bulunarak harama teşvik eden her yoldan uzak durulması gerektiğini söyledi.

'14 Şubat Sevgililer Günü' münasebetiyle açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Salih Gültekin, ne İslam'da ne de Müslüman'ın örf ve adetlerinde sevgililer gününün yeri olmadığını ifade ederek, toplumun bu tür adetlerden uzak durması gerektiğini belirtti.

Sevgililer gününün İslam düşmanları tarafından gayr-i meşru ilişkilerin artmasına yönelik Müslümanların arasına koyulmak istenen bir gün olduğunu söyleyen Gültekin, 'Hem dinimizde hem de örf, adet ve geleneğimizde '14 Şubat Sevgililer Günü' diye bir şey yok. Bunun geliş yeri Avrupa'dır, Hristiyan'lardır. '14 Şubat Sevgililer Günü' İslam'ın düşmanları tarafından ortaya atılmış bir gündür. Böyle bir günü yapmaları flörtü, gayr-i meşru arkadaşlığı, Allah ve Resul'ünün haram kıldığı bir arkadaşlığı evlenmeden önce meşru görmedir. Kesinlikle bunun İslam'da yeri yoktur.' dedi.

'Zinaya giden yollar da haramdır'

Sevgililer günü gibi günleri yaymadaki amacın iffetsizliği aşılayıp evlilik müessesini ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çeken Gültekin, 'Zina haram olduğu gibi zinaya giden yollar da haramdır. Bana göre '14 Şubat Sevgililer Günü' zinaya götüren yollardan birisidir. Bu çocuklarımızın, gençlerimizin iffetini ayaklar altına almadır. Bu küfür tarafından kadınlarımızın iffetini ayaklar altına almadır. Yine bu gibi girişimler kutsal olan evliliğin temeline dinamitler koymadır. İslam'da bunun yeri yoktur, haramdır. İslam literatüründe sevgili diye bir kelime yok.' diye konuştu.

'İslam'da öyle bir şey yok'

Konuşmasının devamında Gültekin, şunları söyledi: 'Eşlerimiz başımızın tacı, çocuklarımızın annesi, hayat arkadaşlarımızdır. Yılda bir defa mı eşlerimizi hatırlamamız lazım? Hayır, İslam'da öyle bir şey yok. 365 gün eşlerimizi hatırlamalı, kıymetlerini bilmeliyiz. Kesinlikle ne İslam'da, ne toplumumuzda, ne de örf ve adetimizde sevgililik hayatı diye bir şey yoktur. Müslümanların evlatları hem kızlar hem de erkekler bu konuda hassas olmalı, bu oyuna gelmemelidir.'

'Bu gibi melanetleri ortadan kaldırmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız'

Harama teşvik eden her yoldan uzak durulması gerektiğine işaret eden Gültekin, Müslümanların buna dikkat etmesi gerektiğini kaydetti.

İslam alimlerine çağrıda bulunan Gültekin, 'Özellikle esnaflarımız da vitrinlerine bu günü yazmamalı ve buna teşvik etmemelidir. Kimse bu konuda ön ayak olmaması lazım. Harama yardımcı olmak haramdır. Bu gibi melanetleri de ortadan kaldırmak için toplum olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız. Bu konuda gençlerimizi, toplumumuzu uyarmalıyız. 'Sevgililer Günü' gibi bu gibi günler zinayı, nikahsız bir hayatı meşru hale getirmek içindir; yapılan oyunlardır, ilk adımlardır. Müslüman gençlerimiz bu konuda hassas olmalı, buna dikkat etmeli ve ön ayak olmamalıdır. Sosyal medyada dahi bunu gündeme getirmemek gerekir. Din adamlarımızın da topluma bunun İslam ile ilgisinin olmadığını her zaman dile getirmelidir.' ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)