​Van'da İŞKUR ve SGK bilgilendirme ve teşvik çalışmaları kapsamında Van TSO'da seminer düzenlendi.

Van TSO'da düzenlenen toplantıda İŞKUR ve SGK'nın ortaklaşa hazırladıkları teşvik programları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Biner'in yaptığı açılış konuşması sonrası söz alan SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, geciken borçların ödeme süresinin uzatıldığını belirtti.

Göksoy, '2018 yılında 7143 sayılı bir teşvikimiz vardı, işverenlerimizin bir kısmı bu teşviği çeşitli nedenlerden dolayı ödeyemediler. Bununla ilgili 7143 sayılı kanunun 2'nci maddesi statüsünde ek iki yayınlandı. Bu ek iki ile aksayan taksitleri 28.02.2019 tarihine kadar ödemeniz takdirde yapılandırma devam edecektir. Bu yapılandırmanın devam etmesinin ne tür faydası var? Tüm teşviklerde ya borcun tamamının ödenmesi gerekiyor ya da yapılandırması gerekiyor. Borç yapılandırıldığı zaman da taksitler düzenli ödendiğinde de bu teşviklerden faydalanma imkanı oluyor. Geçen yıl 7143'ten faydalanamayan işverenlerimiz oldu. Bu işverenlerimizin bir kısmının borcu olabilir. Bu borcun yapılanmasını da 6148/6 maddesine göre İl Müdürlüğümüzün bünyesinde işverenlerimizin bu tür borçları varsa gelsinler, bizlere müracaat etsinler biz her türlü yardımı onlara sağlarız. 48'e göre taksit yaparız. Bunda da taksitler düzenli ödendiği müddetçe teşviklerden faydalanacaktır. Diğer bir hususun 17103-27103 ilave istihdam seferberliği bölgemiz için hakikaten önemli bir teşviktir. Dolayısıyla bu teşvikten de faydalanmalarına gidelim. Çok güzel getirileri var. Birinci derece akrabalar da dahil eğer iş yerinde çalışıyorsa, teşvik şartlarını oluşturuyorsa bundan faydalanabiliyor ve sigorta priminin tamamını, verginin tamamını devletimiz karşılıyor.' dedi.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, 'Devletin bu teşvikleri bu bölgeye verirken işverenlerimizin güçlü olabilmesi ve daha fazla istihdam sağlama noktasında adım atılması amaçlanmaktadır. Birçok işverenimiz zaman zaman yeterli düzeyde bu teşviklerden yararlanmadığını görüyoruz. Bizler de istiyoruz ki teşviklerin yanında İŞKUR'un sunmuş olduğu imkanlar vardır. Bu imkanlar da kurs destekleridir, işbaşı eğitim destekleridir. Birçok işverenlerimizin bir araya gelip ortak adım attığı eleman yetiştirme projeleridir.' şeklinde konuştu.

Daha sonra Çalışma ve İş Kurumu Danışmanlık ve İşe Yerleştirme Personeli İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar ve Sosyal Güvenlik Kurumu Prim Tahakkuk ve Tahsilat Servisi personeli Şeyma Gencer, 2019 yılı İŞKUR ve SGK'nın teşvikleri hakkında bilgilendirme sunumu yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Abidin Göksoy, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Salih Serçe, Mali Müşavirler ve serbest muhasebeciler katıldı. (İrfan Aslan-İLKHA)