Umut Kervanı Vakfı, yaşanan krizden dolayı açlıkla boğuşan Yemen halkına yönelik yaptığı insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Aralık ayında yaptığı yardımlara ocak ayında da ara vermeden devam eden Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Yemen'de savaşın en yoğun yaşandığı bölgelerde bulunan, krizden dolayı açlıkla boğuşan halka yardımlarını bin bir zorluk ve meşakkatle ulaştırmaya devam ediyor.

Yapılan yardımlar hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, birçok bölgede zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan insanların 4'te 3'ünün her türlü insani yardıma muhtaç olduğunu söyledi.

Vakıf olarak yurdun en ücra köşelerine ulaşarak savaşın etkisiyle zor durumda kalan halkın sıkıntılarına şahit olduklarını dile getiren Kurtaran, 'Yaşadıkları mekanlara ev olarak bakıyorlar ancak buralara ev demek için bin şahit gerekir. Ağaç parçalarıyla etrafını kapattıkları ve barındıkları yerleri müşahede ettik. Yemenli kardeşlerimizin bulunduğu ortam yaşadıkları insani krizi ortaya koyuyor.' dedi.

'18 milyon kişi insani yardım veya korunmaya muhtaç'

2015 yılında ortaya çıkan iç karışıklıkların sonucunda Yemen'de insani krizin büyüdüğüne dikkat çeken Kurtaran, 'Hafızalarımızda en çok yer edinen görüntü, deri-kemik kalmış bebe ve çocuk görüntüleri olmuş, vicdanlarımızı derinden etkilemişti. Bu nedenle buradaki çocuklarımızın sağlıklarına kavuşmaları için, elimizden gelen her türlü yardımı yapmak için, vakıf olarak seferber olduk ve oradaki çocuklarımıza hayırseverlerden gelen mama yardımını ulaştırdık. Yaklaşık 18 milyon kişi insani yardıma veya korunmaya muhtaç. Yemen halkı, gıda yetersizliği ve sağlık sorunları nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veriyor. 17 milyon insan yeterli derecede beslenemiyor ve 8 milyon kişi açlık sebebiyle ölümün eşiğinde. Her 10 dakikada bir çocuk hayatını kaybetmektedir. Üstelik bu sayının 400 bini çocuklardan oluşuyor. Dünyada çocukların yetersiz beslenme oranının en yüksek olduğu yerlerden birisi de Yemen.' diye konuştu.

Acil yardım çağrısı!

Daha önce de yemen için 'Acil Yardım Çağrısında' bulunduklarını ve hayırseverlerin Yemen'de yaşanan drama ve açlıkla boğuşan halka yardım çağrısına sessiz kalmayarak mazlum coğrafyaya yardımlarını bağışladıklarını belirten Kurtaran, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklarla mücadele eden Yemen halkına yardımlarını ulaştırmaya devam edeceklerini söyleyerek 'Acil Yardım Çağrısını' yeniledi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)