Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken binanın çevresinde yıkımı gerçekleştirilecek 8 riskli bina tespit ettiklerini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kartal'da çöken binanın arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte ortak basın açıklamasında bulundu.

Çöken binanın çevresinde yıkımı gerçekleştirilecek 8 riskli bina tespit ettiklerini açıklayan Bakan Kurum, 8 riskli binadan olan ve boşaltılan Yunus Apartmanının yıkımına bugün başlanacağını söyledi.

Yıkılan binanın etrafındaki alanın tamamını incelediklerini aktaran Kurum, 8 binanın risk durumu olduğunu ve söz konusu binaların hak sahipleri ile görüşülerek kendilerine binalarının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını ilettiklerini belirtti.

Kurum, 'Bu süreçte biz bakanlık olarak hem kira desteği hem de yapımla alakalı TOKİ eliyle süreci yöneteceğiz.' dedi.

Orhantepe Mahallesi bölgesindeki vatandaşların riskli binalarla alakalı il müdürlüklerine veya Alo 180'i arayarak müracaatlarını yapabileceğini dile getirerek, vatandaşların riskli bina tespitlerini yapmalarını istediklerini sözlerine ekledi. (İLKHA)