Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Amerikan rejiminin şiddet, savaş ve krizin simgesi olduğunu söyledi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Amerikan rejiminin şiddet, savaş ve krizin simgesi olduğunu, bu rejiminin varlığını her zaman şiddet, savaş ve krizlerle sürdürdüğünü söyledi.

Hava Kuvvetleri mensupları ile görüşen Ayetullah Hamaney, İran'da 'Amerika'ya ölüm' sloganının anlamının Trump'a Bolton'a ve Pompeo'ya ölüm yani ABD liderlerine ölüm anlamına geldiğini, bununla ABD halkının kastedilmediğini belirtti.

Hamaney, Amerikan yönetiminin kötülüğü, rezilliği olduğu sürece de bu sloganın İran milletinin zihinlerinden silinmeyeceğini ifade etti.

ABD gibi Avrupalılara da güvenilmemesi gerektiğini söyleyen Hamaney, 'Nükleer müzakereler zamanında da hem yetkililerle özel toplantılarda hem de genel oturumlarda bunların gülüş ve imzalarına güvenilmemesi gerektiğini söylüyordum. Bunun sonucunu bugün görüyoruz. O gün müzakere masasında olan ABD'li yetkililerin kendileri, bugün Amerika'nın güvenilir olmadığını söylüyor.' dedi.

Hamaney, 'Avrupa konusunda da irtibatımız olmasın demiyorum, konu güven meselesidir. Onlar Paris'te haklarını isteyenlere saldırıyorlar fakat utanmazca bizden insan hakları talep ediyorlar. Siz insan haklarının ne olduğunu biliyor musunuz? İnsan hakları ne bugün ne de sizin tarihinizde yer almamıştır. Bunlara güvenip saygı duyulmaz. Bunu defalarca denedik ve gördük. Biz istisnalar hariç tüm dünya ile irtibattayız ve irtibatta da olacağız fakat kimle ne için anlaştığımızı bilmeliyiz.' ifadelerini kullandı. (İLKHA)