Haber Merkezi

Van Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez merkeze 30 km. uzaklıktaki Erçek Mahallemize bir ziyarette bulundu.

Van'ın Erçek İlçesinde bir takım ziyaretlerde bulunan Bilmez'i İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Cemil Öztürk karşıladı.

Mahalleye gelişinde İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk tarafından karşılanan Vali Bilmez, Cuma Namazı'nı müteakiben vatandaşlarla birlikte öğlen yemeği yedi. Yemek sonrası İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk bir konuşma yaparak 2 yıl boyunca bölgeye yapılan altyapı, üstyapı ve kültürel sosyal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Vali Bilmez de buradaki konuşmasında kayyum belediyelerin yaptığı hizmetlerin önemini vurgulayarak, devletin imkanlarının doğru yerde, doğru projelere aktarıldığında neler yapılabileceğinin en güzel örneklerinden birinin de Erçek Mahallesi olduğunu vurguladı.

Ziyaretin bir sonraki durağı, İpekyolu Belediyesi Erçek Sürekli Eğitim Merkezi'ydi. Merkezde YKS'ye hazırlanan öğrencilerle sohbet eden Vali Bilmez öğrencilere başarılar dilerken, sağlanan imkanlarla öğrencilere çok özel bir hizmetin yapıldığını vurguladı.

Sonrasında İpekyolu Belediyesi Erçek Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek Müzik, resim, fitness, drama, ana sınıfı gibi birçok branşta faaliyet gösteren merkezde incelemelerde bulunan Vali Bilmez, merkezin çalışmaları hakkında Başkan V. Öztürk'ten bilgi aldı.

Sayın Valimiz, ziyaret programı kapsamında Mehmetçik İlk ve Ortaokulu, Aile Sağlık Merkezi ve Jandarma Karakolu'nu da ziyaret ederek yetkililerden bilgi alırken, mahalle esnafına da ziyarette bulunarak ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek, çözümler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Son olarak Kara Gündüz'e geçen Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez, burada da incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.