​İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da enkaz altında kalan bir kişiyle daha iletişim kurulduğunu, AFAD ekiplerinin kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken bina için oluşturulan kriz masasında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili son bilgileri paylaştı. Vali Yerlikaya enkaz altında bir kızla ekiplerin iletişim halinde olduğunu duyurdu.

Yerlikaya, 'Kısa süre önce ekiplerimiz, enkaz altında Hava isimli bir kızımızla konuştular. Çalışmalarımız devam ediyor, inşallah en kısa sürede sağlıklı bir şekilde enkazdan çıkaracağız.' dedi.

7 binanın boşalttığını açıklayan Yerlikaya, bir binanın büyük risk taşıdığını, ekiplerin zaman zaman çalışmaları yarıda kesip risk analizi yaptığını ifade etti.

12 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını belirten Yerlikaya, hayatını kaybeden 3 kişinin kimliklerinin de tespit edildiğini söyledi.

Yerlikaya son olarak, AFAD ekiplerinin enkaz altında 'Hava' isimli yaralı bir kızla irtibat halinde olduğunu da açıkladı. Yerlikaya ekiplerin arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. (Nizamettin Aşkın - İLKHA)