Haber Merkezi

VASKİ 90 Km'lik yolda kepçeleri kamyonlarla taşınması sonucunda arıza giderildi.

Bu kez de bir karakolun susuzluk çektiği ihbarı ile yola koyulan ve 90 Km'lik yolda kepçeleri kamyonlarla taşıyan VASKİ, arızayı giderdi.

Askerler için seferber olan ekipler arıza yerine hızlı ulaşmak için kepçeleri kamyonlarla taşıdı. 90 km'lik yol gidildi. Bazen yaya bazen araçlarla gidilen yolda ekipler saatler sonra arıza yerine ulaşmayı başardı.

VASKİ Güney Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbarla Gürpınar Topçu Değirmeni Karakolunun su arızası olduğu bildirildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç'in direktifleriyle karakola doğru yola çıktılar.

İlçe merkezine 90 km uzaklıkta ki karakola kepçelerin geç gideceği hesaplanarak, kepçeler kamyonlarla taşındı. Zaman zaman kamyonların bile çıkmakta zorlandığı zorlu bir yolculuğun ardından arıza yerine ulaşıldı. Ekipler tarafından Karakolun su hattının donduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalarla hat onarılarak karakola tekrar su verilmeye başlandı.

Aynı ekip Gürpınar'ın Koç Köy mahallesinde de su şebekesi tıkanıklığından dolayı mahallenin susuzluk çektiğinin bildirilmesiyle arıza yerine 4 km yaya gitmek zorunda kaldı. Mahalleye uzun uğraşılardan sonra su verilerek sorun giderildi.