Haber Merkezi

Van'da İmam Hatip Lisesi mezunları akademik danışma kurul toplantısında bir araya geldi.

Van Merkez İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Akademik Danışma Kurulu toplantısına, 19 öğretim üyesi ve danışma kurulu üyeleri katılım sağladı.

Açılış konuşmasın yapan Okul Müdürü Süleyman Yavuzer: 'Şuan buradaki misafirlerimizden bir çoğu benim gibi Van İmam Hatip Anadolu Lisesi mezunudur. Sayın Vekilimiz Osman Nuri Gülaçar 1984 yılında, Sayın Abdulahat Arvas'ta 1988 yılında okulumuzdan mezun olmuştur. 1968 yılında kurulan bu okulumuzdan mezun olan mücadele ruhuna sahip çok değerli insanlar yetişti. Böyle bir okulun mensubu olmaktan bu günde bu okulumuza hizmet etmekten gurur duyuyorum. Bu okulumuzda 5 idareci, 50 öğretmen 10 personelle hizmet etmekteyiz. 2016-2017 eğitim öğretim yılı döneminde din öğretim genel müdürlüğümüzün imam hatiplerin yeniden hayata geçirmek maksadıyla başlattığı projeler kapsamında okulumuz fen ve sosyal bilimler proje grubuna dahil edildi. Proje gurubu ilk öğrencilerini 2016-2017 yılında aldık. Önceki yıl taban puanımız 211 iken o yıl taban puanımız 386'ya yükseldi. Bir sonraki yıl taban puanımız 438'e yükseldi. Türkiye'de sınava giren öğrencilerden yüzde 10'luk dilime giren öğrencileri alan okul haline geldik. Proje gurubu öğrenciler bu yıl üçüncü sınıftalar ve önümüzdeki yıl ilk mezunlarını vereceğiz.' şeklinde konuştu.

Yavuzer, 'Okulumuzda iki mescidimiz, 460 kişilik konferans salonumuz, 360 kapasiteli kapalı spor salonumuz, 260 öğrencinin kaldığı pansiyonumuz, interaktif Kuranı Kerim Odamız, enstrümanlarımızın olduğu müzik odamız, tam donanımlı bilgisayar odamız mevcuttur. İmam Hatip Lisemiz Fen Lisesiyle aynı krediyle öğrenci yetiştiriyoruz. Fen lisesi ders ve kredilerine ek olarak öğrencilerimiz milli ve manevi duygularını zinde tutmak için mesleki derslerimizde vardır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük ki bir öğrencinin çok iyi fizik, kimya yada matematik bilmesi yetmiyor. Çocuklarımızın doğduğu topraklara bir aidiyetinin de olması gerekiyor. Mensubu olduğu dine aidiyetinin olması lazım. Millet kavramına karşı aidiyetinin olması lazım. İmam Hatip Lisesi olarak hem bilimsel anlamda fen lisesi öğrencileriyle yarışır hale getirmek aynı zamanda milli ve manevi değerlerle yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda sizlerin engini bilgilerine ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. Okulumuzun bir pratik örnek olarak sizlerin takdir ve teklifleriyle bir başarı modeli ortaya konmasını umut ediyorum. Ümit varım. Bu gün burada olmanız ümidimize katkı sunmuştur. Bundan sonra bizi yalnız bırakmamanızı, Van merkezde bir okulunuzun olduğunu, okulumuza teşrif ettiğinizde bir çalışma odanızın olduğunu, bilgi ve tecrübenizde ihtiyacımızın olduğunu bilmenizi istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Yavuzer son olarak, 'Milli Eğitim Bakanlığı vizyon belgesini açıkladı. Eğitime dönük algı ve bakış açıları değişiyor. Kapılarını çaldığımızda bizlere her türlü desteği sunan Van YYÜ öğretim üyelerine Din öğretimine bağlı proje okulları olarak okulumuz geleceğe nasıl taşıyabiliriz, okulumuzu akademik sosyal ve kültürel anlamda geleceğin okul haline nasıl getirebiliriz? Efendimiz Hz. Ali'ninde buyurduğu gibi 'Çocuklarınızı yaşadığınız döneme göre değil, yaşayacağı döneme göre yetiştirin' tespitini kendimize bir hareket ve mihenk noktası olarak belirledik. Size değerli bilim insanlarının bu anlamda bize sunacağı katkıyı artırmak ve bilgi ve tecrübelerinizden azami düzeyde faydalanmak için sizleri rahatsız ettik. Bu çabamıza gönüllerinizle ve bilgilerinizi bize vereceğiniz destekten hiçbir şüphem yoktur. Sizlerle birlikte akademik danışma kurulu oluşturmak istiyoruz.' dedi.

Ak Parti milletvekili Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas'ın da katıldığı danışma kurulu toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. Akademik Danışma Kurul toplantısına Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Salih Arı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Hasan Basri Memduhoğlu, Tıp Fakültesi Yeni Doğan Bölüm Başkanı Prof.Dr Oğuz Tuncer, Prof. Dr. İsmail Ekin, Prof. Dr Hasan Çiçek, Prof. Dr Zihni Meral, Prof. Dr. Şakir Gözütok, Doç.Dr Mucip Tapan, Doç. Dr. Ramazan Sak, Doç. Dr. Necdet Taşkın, Doç. Dr. Abdulhadi Timurtaş, Doç. Dr. M. Zeki Duman, Doç. Dr. Eyüp Aktürk, Doç.Dr Halil İbrahim Yavuz, Dr. Öğretim Üyesi Yahya Hiçyılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Şirin Demir, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş, İpekyolu İlçe Müdürü Şükrullah Yavuzer, Tuşba Gençlik Spor İlçe Müdürü Ebubekir Şahin, Okul Aile Birliği Başkanı Salih Aktaş, Kerem Baynal ve Okul Aile Birliği Üyesi M. Salih Geçken katıldı.