İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, nezarethanede kadınların başörtüsünün çıkarıldığını kabul ederek ' Başörtülerini alıyoruz. Bizim almamız gereken bir tedbir. ' dedi.

Son zamanlarda gözaltına alınan kadınların zorla başlarının açıldığı, sadece namaza çıktıklarında ve avukatlarla görüştüklerinde başörtülerini takabildikleri yönünde çıkan haberler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soruldu.

Basında çıkan bu türden haberler hakkında Soylu, 'Biz bir tedbir alıyoruz. Nezarethaneye bir kadın veya bir erkek girdiği zaman biz hiçbir şey tutmuyoruz. Kadın meselesi biraz daha hassas bir mesele. Kadınları ayrı bir nezarethaneye koyuyoruz. Başörtüleri konusunda bir tasarruf yapmak durumundayız. Başörtülerini alıyoruz, orada hiçbir erkek personel olmuyor. Kadın nezarethaneye girdiği andan itibaren onun başına bir bone veriyoruz.' dedi.

Bu tedbirleri almak durumunda olduklarını öne süren Soylu, 'Bizim almamız gereken bir tedbir. Almayalım sonucuna hep beraber katlanalım. Bu da bu sefer bize sorulacaktır.' ifadelerini kullandı. (İLKHA)