'Türkiye'de Aile Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet' konulu programda konuşan Dr. Mücahit Gültekin, 'Birilerin nasıl bir toplum istediklerini masa başında planlıyorlar. Sonra gazete ve televizyonlar bunu popülerleştiriyor.' diyerek uyarıda bulundu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneğiyle birlikte 'Türkiye'de Aile Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet' konulu bir program düzenledi.

İnsan ve Medeniyet Hareketinin Eyüp'te bulunan Genel Merkezinde yoğun bir katılımla düzenlenen programa konuşmacı olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Gültekin katıldı.

Bazı medya organlarının kasıtlı olarak erkekleri katil olarak gösterdiğini belirten Gültekin, 'Dünya sağlık örgütü 24 farklı risk faktörü belirlemiş ve sadece alkol tek başına bu riskleri 18 kat attırıyor. ABD büyükelçiliği, Almanya büyükelçiliği, Fransa büyükelçiliği gibi 79 tane uluslararası devlet ve örgüt 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği'ne destek veriyor. Bazı medya organlarında erkeklerin kadın cinayetleri istatistikleri veriliyor. Burada kasıtlı bir şekilde erkek cinsini katil gösterme çabası var. Bu suçu işleyenleri kimse kategorize etmiyor. Kimisi psikolojik hasta, kimisi ruh hastası ve kimisi de alkol bağımlısıdır. Bunların işlediği cinayetlerin istatistiğini vererek erkek cinsi hedef gösteriliyor.' dedi.

'Birileri nasıl bir toplum istediklerini masa başında planlıyorlar'

Gültekin, 'Birileri önce bir hedef belirliyor. Nasıl bir toplum istediklerini masa başında planlıyorlar. Sonra gazeteler televizyonlar herkes bunu popülerleştiriyor. Hem Kinsey araştırmalarını hem de Amerikan barolar birliğinin araştırmalarını Rockefeller vakfı finanse ediyor. Bu araştırmalar kurala dönüşünce çarpıtılmış gerçek, gerçeğin yerini alıyor. Hepimizin üzerine düşense bu yalancıların yalanlarını ifşa etmektir.' dedi.

'Meseleye duyarlılık gösterdiğimizde bir şeyleri değiştirebiliyoruz'

Bu konuların her yerde anlatılması ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Gültekin, 'Eğer biz bunlarla mücadele etmezsek yeryüzünü ifsat kaplar. Onlar bunu yaparken biz kendi aramızda gereksiz meseleleri tartışıyoruz. Bizim daha acil meselelerimiz var. Bu konuyu her yerde anlatmamız gerekiyor. Anlattığımız zaman karşılık bulacağımıza inanıyorum. Günümüzde insanlar ETCEP projesinde duyarlılık gösterdi ve Milli Eğitim Bakanlığı da bunu dikkate aldı. Bu çok önemli bir şey! Meseleye duyarlılık gösterdiğimizde bir şeyleri değiştirebiliyoruz.' şeklinde konuştu.

Genç yaşta kurulan yuvaların kanunla dağıtılması meselesi

Genç yaşta yapılan evliliklerin kanunlarla dağıtıldığını söyleyen Gültekin, şunları aktardı:

'2005 yılında çıkarılan bir kanunla aradan 10 yıl geçmesine ve 2-3 çocukları olmasına rağmen devlet gelip adamı hapse atıyor. Kadın şikayetçi değil, aileler şikayetçi değil, hiç kimse şikayetçi değil ama adamı alıp tecavüzcülerin koğuşuna atıyor. 2016 yılının kasım ayında erken yaşta evlilik için meclise yasa tasarısı geldiğinde ise birileri kıyameti kopardı. Hükümet sadece geriye dönük yaşanan mağduriyetleri gidermek için bir yasa tasarısı hazırlamıştı.' (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Kapat