Haber Merkezi

Göreve başladıktan sonra Van'ı tanımak ve yapılan yatırımları yerinde görmek isteyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Bilmez, hafta sonunda da ziyaretlerini devam ettirdi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Bilmez, VASKİ, OSB, DAKA, Sanayi, Fuar ve Kongre Merkezi, Tekstilkent, Asayiş Kolordu Komutanlığına ve Adliye Sarayında çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Vali Bilmez, bu kapsamda ilk olarak Tuşba İlçesi sınırlarındaki İskele Mahallesi Yaşar Kemal Parkı'nda incelemelerde bulundu. Vali Bilmez, buradaki mesire alanları hakkında belediye yetkililerinden bilgi aldıktan sonra, feribot iskelesine geçti.

Feribotların taşıdığı yükler ve çalışmaları hakkında bilgilendirilen Vali Bilmez, daha sonra yine aynı mahalledeki 15 Temmuz Şehitler Parkı'na geçti. Buradaki sosyal tesisleri inceleyen Vali Bilmez, bir süre Van Gölü sahiline inerek kısa bir gezinti yaptı.

Vali Bilmez, Van Gölü için büyük bir öneme sahip ve belediyenin 100 milyon lira maliyetli Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaat alanını gezdi. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş'tan tesisin son durumu hakkında bilgi alan Vali Bilmez, mevcut arıtma tesisinde de incelemelerde bulundu.

Gezi ve incelemelerini Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile sürdüren Vali Bilmez'i karşılayan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, OSB'de üretim yapan fabrikalar ile alt yapısı tamamlanan, 4 ve 5'inci etaplar hakkında bilgi verdi. Vali Bilmez, burada bulunan Fuar ve Kongre Merkezi'ni de gezdi.

Vali Bilmez'in sonraki durağı Sanayi Sitesi oldu. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Yıldızbaş tarafından karşılanan Vali Bilmez, sanayicinin sıkıntılarını dinledikten sonra şehir otogarına geçti. Otobüs firmalarının bilet satış reyonlarındaki personelleriyle de bir süre hasbihal eden Vali Bilmez'in bir sonraki durağı Tekstilkent oldu.

Van-Gürpınar karayolu üzerinde bulunan Tekstil kentte Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından karşılanan Vali Bilmez, Tekstil kentteki fabrikalar ve istihdam edilen personel hakkında bilgilendirildi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, Gezi ve incelemelerini Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığıyla devam ettirerek Tümgeneral Hacı İlbaş'ı ziyaret etti.

Vali Bilmez'i karargah binası önünde Aşayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral İlbaş karşıladı. Burada karşılama mangasını selamlayan Vali Bilmez, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Komutanlık Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Bilmez, daha sonra Tümgeneral İlbaş tarafından makamda Kolordunun sorumluluk bölgesi içerisinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirildi. Bilgilendirmenin ardından Vali Mehmet Emin Bilmez, Tümgeneral İlbaş'a bölgedeki asayiş ve güvenlik faaliyetlerinin temini için birlikte görev yapacak olmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

Elde edilen başarılardan dolayı Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş'ı ve personelini tebrik eden Vali Bilmez, Tümgeneral İlbaş'a ayrıca göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ettikten sonra son durağı Adliye Sarayı oldu.

Bu kapsamda Vali Bilmez, Van Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaret etti. Adliye binası önünde Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin tarafından karşılanan Vali Bilmez, bir süre makam odasında sohbet etti.

Vali Bilmez'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Keskin, adliyenin fiziki durumu ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Vali Bilmez, daha sonra aynı bina içerisinde bulunan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu ve 1. İdare Mahkemesi Başkanı Sabri Burçin Arseven ile görüştü. Komisyon Başkanı Çavuşoğlu ve İdare Mahkemesi Başkanı Arseven ile bir süre sohbet eden Vali Bilmez, adliyeden ayrıldı.