Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen idari cezalarda iade sürecinin başladığını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 'Köprü geçiş ihlalleri nedeniyle kesilen idari cezalarda iade sürecini başlattık. Vatandaşlarımızın iade için 28 Şubat 2019 tarihine kadar, kendilerine en yakın vergi dairesine başvurmaları yeterli olacaktır.' dedi.

Açıklamaya göre, 02.11.2016-31.12.2018 tarihleri arasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden araç sınıfları itibarıyla kullanılması yasak olduğu halde geçiş yapan araçlara ilişkin olarak çıkarılan kanun gereğince idari para cezası verilmesi gereken kişilere; idari para cezası verilmeyecek, verilmiş olanlar tebliğ edilmeyecek, tahsil edilen idari para cezası tutarları iade edilecek.

İade başvurusu nasıl olacak?

Başvurular en yakın vergi dairesinden temin edilecek başvuru dilekçesi ile 28.02.2019 tarihine kadar yapılabilecek.

29.03.2019 tarihinde kadar iadeler tamamlanacak.

Başvuru dilekçesi nasıl hazırlanacak?

Vergi dairesine, bankalara veya PTT'ye yapılmış ödemeler için, motorlu taşıtlar vergisi yönünden bağlı bulunan vergi dairesine hitaben; Karayolları Genel Müdürlüğü sanal POS'u üzerinden veya KGM posta çeki hesabına yapılmış ödemeler için Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Veraset ve Harçlar Vergi Dairesine hitaben hazırlanacak. (İLKHA)