Binlerce hamam böceği ve çekirgenin istila ettiği Kabe ve çevresinde namaz kılınamadı.

Mescid-i Haram ve çevresinde ortaya çıkan binlerce hamam böceği ile çekirge nedeniyle namaz kılınamazken, böceklerin üreme alanlarının tespit edilerek temizlik çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

Mekke'nin bazı sokakları ile Kabe ve çevresinde, Pazartesi günü ortaya çıkan binlerce hamam böceği ve çekirgenin ortalığı istila etmesi nedeniyle Kabe'de namaz kılınamadığı bildirildi.

138 görevli, etrafa yayılan binlerce böceği temizlemek için ilaçlama yaparak, böcek üreme alanlarını yok etmeye çalıştı.

Daha önce hiç görülmemiş olan böcek istilasının Pazartesi günü yaşandığı belirtildi.

Kabe etrafında yaşayan vatandaşlar, hayatlarında hiçbir şekilde böylesi bir şeyi Kabe'de görmediklerini dile getirdiler.

Bölgede araştırma yapan uzmanlar da Kabe'yi ve çevresini kuşatan böcekleri ilk defa bu kadar yoğunlukta gördüklerini ifade ettiler.

Arap Yarımadası'nda bazı insanların kuş yemi için böcek yetiştirdiklerini hatırlatan uzmanlar, söz konusu böceklerin Arap Yarımadası'ndan gelmiş olabilecekleri üzerinde duruyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada ise 'Kabe'nin çevresinde ve caminin avlusundaki tüm tuvaletlerde, lağımların ve açık su kaynaklarının böceklerin üreme alanlarına odaklanıyoruz.' denildi.

İlk defa görülen böylesi böcek istilasının neyden kaynaklandığı ise henüz tam olarak belirlenemedi. (İLKHA)