​Bitlis'te 3 günden bu yana aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle hayat dururken, köylerle iletişim kesildi, araçlar yollarda mahsur kaldı.

Etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına Bitlis'te hayatı durdurdu. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Bitlis-Muş ve Bitlis-Tatvan Karayolu 8 saat boyunca ulaşıma kapatıldı. Rahva bölgesinde araçlar yollarda mahsur kaldı. Saatlerce yolda mahsur kalan araç sürücülerinin yardımına AFAD, UMKE ve Kızılay ekipleri yetişti. Yolda mahsur kalanlara Kızılay tarafından kumanya dağıtıldı.

Yoğun yağışlar nedeniyle 297 köy yolu ulaşıma kapandı. Mutki ilçesine bağlı bazı köyler ise karanlığa gömüldü. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışından dolayı 297 köy yolunun ulaşıma kapandığını, köy yollarının kısa sürede açılması için çalışmaların devam ettiğini, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini söyledi.

Eğitime bir gün ara verildi

Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde, eğitime bir gün süre ile ara verildi. Okulların tatil edilmesini valilik tarafından duyuruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, 'Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis il genelinde, eğitime bir gün süre ile ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelinde idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.' denildi.

Olumsuz hava şartlarının etkili olduğu kentte, birçok esnaf iş yerini açamadı. Belediye ekipleri kapanan ana ve ara arterlerdeki yollar ile okulların bahçelerinde çalışma sürdürürken, belediye çalışanları ise üst geçitleri ve merdivenleri açma çalışıyor.

Öte yandan meteoroloji yetkilileri, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle araç sürücülerini uyarırken, baca zehirlemelerine karşı da vatandaşlara uyarılarda bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)