×

​Diyarbakır Medya Mensupları Derneği, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle yayımladığı mesajda basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

DİMED tarafından yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

'Toplumun bilgi edinme ve haber alma ihtiyacını karşılamanın yanında, toplumu aydınlatma, bilinçlendirme gibi önemli bir görevi yerine getiren basın mensupları, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışmaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde ilkeli ve dürüst yayıncılığı prensip edinmiş, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı basın mensuplarına ihtiyacın olduğu günümüzde basın çalışanlarının kamusal görevlerini icra ederlerken karşılaştıkları tüm sorun ve engellerin de kaldırılması gerekir. Ayrıca meslektaşlarımız arasında örgütlenme ve mesleki dayanışmanın güçlü olmasına önem veriyoruz.

Basın mensuplarının ekonomik ve sosyal hakları korunma altına alınmalı, çalışma şartları iyileştirilmelidir. Bu şartlar altında çalışan basın mensupları, topluma daha faydalı olacak, toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de daha hızlanacaktır.

Bu münasebetle basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimizle tebrik ederiz.' (İLKHA)