​Muş, Bitlis ve Niğde genelinde kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklentisi nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Muş'ta kar yağışı ve çığ tehlikesinden dolayı 09 Ocak Çarşamba (yarın) günü merkez ve tüm ilçelerde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildi.

Muş Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'Yoğun kar yağışı, buzlanma, fırtına ve tipi beklentisi nedeniyle; ayrıca eğimi fazla olan bölgelerde çığ tehlikesi riski de değerlendirildiğinde; İl İdaresi Kanunu çerçevesinde 9 Ocak Çarşamba günü tüm il genelinde (merkez ilçe, tüm ilçeler ve bağlı köyleriyle birlikte) eğitime bir gün süre ile ara verilmesine Valiliğimce karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.' denildi.

Niğde

Niğde Valiliği ise 'Kar yağışının devam etmesi ve buzlanma beklentisi nedeniyle ilimiz Niğde Merkez, ilçe, köy ve kasabalarda 9 Ocak 2019 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca, hamile ve engelli personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.' açıklamasında bulundu.

Bitlis

Yoğun kar yağışından dolayı Bitlis merkezde de her tür ve derecedeki resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının yarın eğitime ara verilmesine Valilik tarafından karar verildiği öğrenildi. (İLKHA)