Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don ve fırtına ihtimaline karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ege ve Batı Akdeniz Kıyılarında Zirai Don, Doğu Karadeniz'in Doğusu, Doğu Akdeniz, Ege Denizi, Marmara ve Batı Karadeniz'de ise fırtına beklendiği belirtildi.

Zirai faaliyetlerin devam ettiği Antalya, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir kıyılarında bu gece ve Çarşamba sabah ilk saatlerde hafif zirai don beklendiğinden tarımla uğraşan vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunulan açıklamada, 'Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Akdeniz'de, rüzgarın bu gece (Salı) saatleri ile Çarşamba sabah saatleri arasında (08.01.2019 23.00-09.01.2019 09.00 TSİ) batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ege Denizi'nde, rüzgarın 9 Ocak Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren güneyli yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına; Orta ve Kuzey Ege'de 7 ile 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına, zaman zaman 10 kuvvetinde (105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.' denildi.

Açıklamanın devamında, 'Batı Karadeniz'in batısı ile Marmara Denizi'nde rüzgarın, 10 Ocak Perşembe günü sabah ilk saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ile 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına; zaman zaman 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği, Ege Denizi, Marmara ve Batı Karadeniz' de beklenen fırtınanın ise 11 Ocak Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.' ifadelerine yer verildi. (İLKHA)