Haber Merkezi
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, yaptığı yenilikler ve atılımlarla kurumsal yapıyı güçlendiriyor. Bir yanda tüm yerleşim birimlerinde altyapı hizmeti sürdürülürken, bir yandan da kurumun giderlerinin en asgariye indirilmesi için yeni projeler geliştiriliyor.
VASKİ, hem kurumun ekonomik gücünü artırmak hem de milli ve yerlilik politikası çerçevesinde kendi teçhizatını yapmak için atağa geçti.
Türkiye'de bir ilk olarak VASKİ kendi markasıyla su sayacı yapmak için gereken altyapıyı oluşturdu. Makine İkmal Garajında faaliyete geçirilecek yeni tesislerde ilgili yetkililerle geniş kapsamlı incelemelerde bulunan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş su sayaçları yapımını gerçekleştireceklerinin müjdesini vererek, bu proje ile kurumun büyük bir tasarruf ve istihdam sağlayacağını belirtti.
İlk etapta 12 bin sayaç hedefin ise 25 bin sayacın onarımı ve yeniden yapımı olduğunu dile getiren Tekataş, bu Van için yeni bir başlangıç ve büyük bir adımdır. Bizler kurumu sıfırdan sayaç imal edebilecek tesislere kavuşturuyoruz. Fabrika gibi çalışacak olan tesis hem Van hem de bölge illeri için önemlidir' dedi.
Tekataş, Vaski'nin bir ilke daha imza attığının altını çizerek, kendi markamızla sayaç imal edilecek. Büyük tasarruf ve ekonomik geri dönüşüm sağlanacak. Türkiye'de bir ilke imza atılarak sayaçlar Van'da üretilecek. 35 kişilik bir istihdam sağlanması hedefleniyor. Çevre illere de hizmet verilecek. Kurum bu proje ile 3 milyon TL'lik bir tasarruf sağlamış olacak' şeklinde konuştu.
Artık bu proje ile hiçbir sayacın atık malzeme olarak işlev görmeyeceğini, her parçanın değerlendirilerek ekonomiye geri kazandırılacağını açıklayan Tekataş, bu yöntemle İstasyonda hem yeni sayaç üretileceğini hem de sayaçlarda herhangi bir nedenle oluşan arızaların tamiri yapılarak, sayaçlar tekrar kullanılabilir hale getirilecek' ifadesini kullandı.