Sedat Karatay -Vanolay

Geçtiğimiz günlerde Valililer kararnamesi ile Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine atanan Mehmet Emin Bilmez Van Büyük Şehir Belediye Binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mehmet Emin Bilmez açıklamasında öncelikle kendisinden önce Valilik ve Belediye Başkan Vekilliği yapan Vali ve Vali yardımcılarına teşekkür ederek; İçişleri Bakanlığı'mızın Olurları ile Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevi 03.01.2019 tarihinden itibaren tarafımdan yürütülecektir. Yaklaşık 26 aylık süreçte Başkan Vekilliği görevinde bulunan; öncelikle Sayın Valilerimiz İbrahim TAŞYAPAN ve Murat ZORLUOĞLU'na, akabinde Vali Yardımcımız Sinan ASLAN beylere şükranlarımı sunuyorum. Malumunuz üzere bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Van'a Vali olarak atandım ve dün itibariyle göreve başladım. Aynı zamanda Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de inşallah Mart ayı sonuna kadar yürüteceğim. Bu zaman aralığında kentimizin kötü olaylarla değil turizmle, doğal güzellikleriyle anılması için çalışacağız. Belediyeler kamu kaynağı kullanarak hizmet üreten kuruluşlardır. Belediyelerimiz her alanda ürettiği hizmetlerle vatandaşın hayatına dokunduğu için bizde en iyi şekilde bu görevi yürütmenin gayreti içerisinde olacağız.' Dedi.

'Bu Kapı Her Daim Vatandaşlarımıza Açık Olacak'

Vali bilmez konuşmasının devamında; 'Belediyeleri milletimizin rahatça ulaşabildiği kolaylıkla hizmet aldığı yerler olarak çalıştırmaya devam edeceğiz. Mesai arkadaşlarımla birlikte Devletimize ve Milletimize 7/24 amade olacağız. İşlerimizi de yürütürken şeffaflık olgusu ile hareket edeceğimizi ifade etmek isterim. Aynı zamanda bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da bu yönde desteğini bekliyoruz. Bu kapı her daim vatandaşlarımıza açık olacak. Asla belediye hizmetlerine ulaşmada, herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Her zaman hizmeti güler yüzle alacaklar. Devletimiz tarafından vatandaşa hizmet üretmek için gönderilen her kuruş bu uğurda harcanacaktır. Önceki dönem Büyükşehir Belediyesinin kaynakları, terör örgütlerine veya terör bağlantılı kuruluşlara aktarılıyordu. Görevlendirme yapıldıktan sonra son iki yıldır gönderilen her kuruş vatandaşa hizmet olarak dönüyor. Biz bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. İnşallah bu dönem içerisinde hayırlı hizmetlere imza atarız. Güzel bir şehir güzel bir seda bırakmak en büyük arzumuz olacaktır. Görevimizi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Vanlıların yaşanılır bir kentte mutlu yaşamalarını canı gönülden arzu ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU ve devlet büyüklerimizin hepsine şükranlarımı sunarken, bütün hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.' İfadelerini kullandı.

'Biz Van Halkına Hizmet Etmeye Geldik'

Daha önce Van'ın Muradiye ilçesinde 4 yıl Kaymakamlık görevi yürüten Vali Bilmez Van'ı çok iyi bildiğini belirterek; 'İnşallah biz Van halkına hizmet etmeye geldik. İmkanlarımızı, kaynaklarımızı son kuruşuna kadar Van halkının hizmetine sunmaya çalışacağız. Van'ı, köyü ile merkezi ile çok iyi biliyorum. Bunun yanında Demokratik yapısını da çok iyi biliyorum. 4 yıl Van'da görev yaptım. İnşallah hep birlikte bundan sonra da Van'ı yönetmeye çalışacağız. Van, huzuruyla, kardeşliğiyle, üretimi ile gündem olması gereken bir şehirdir. Van'ın terör ve operasyonlarla anılması kesinlikle Van'ın hak ettiği bir durum değil. Van halkının da kentlerinin böyle anılmasını istemediğinin farkındayız. Makamlarda oturan değil, daha çok sahada olacağız. Basın mensuplarımızla da ilimizin gündemi ile alakalı zaman zaman beraber olacağız. Vanlıları mutlu eden her şey bizleri de mutlu eder. Vanlıları üzen her olay bizleri de üzer. Van bölgesinin cazibe merkezidir. Van'daki üretilecek katma değer, üretilecek güzellik çevresine de olumlu katkı sunar. Olumsuzluklar da maalesef olumsuz etkiler. Vanlı hemşerilerimiz birlikte ile Van'ın her mahallesinde, köyünde, sokağında, caddesinde olmaya çalışacağız. Kıt imkanlarımızı en güzel şekilde kullanıp, Van'ımıza hizmet edeceğiz. İlk olarak, birim amirlerimizle bir araya gelerek elimizdeki imkanlara bakacağız. Bir taraftan da bizden talep edilen tüm işlere bakacağız, değerlendireceğiz. Bugünden itibaren gezerek, görerek eksikliklerimizi de en kısa sürede gidererek, devam eden projelerimizi de vatandaşlarımızın hizmetine en kısa sürede sokmaya çalışacağız. Bugüne kadar Van Belediyesinde görev yapmış tüm belediye başkanlarımıza ve kayyumlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte daha güzel, daha müreffeh, daha gelişmiş bir Van için çaba göstereceğiz.' Şeklinde konuştu.