​Makedonya'da kutlanan Türkçe Eğitim Bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Dil kimliktir, kamus namustur' sözlerine sosyal medya üzerinden, vatandaşlardan Kürtçe tepkisi geldi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle düzenlenen resepsiyona, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve birçok davetli katıldı.

Resepsiyon haberini sosyal medyada paylaşan Kalın, 'Makedonya'da kutlanan Türkçe Eğitim Bayramını tebrik ediyorum. Güzel Türkçemizi yaşatan ve bizi muhabbetle karşılayan kardeşlerimize selam ediyorum. 'Dil kimliktir, kamus namustur' ilkesiyle dilimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.' sözlerine sosyal medya üzerinden, vatandaşlardan Kürtçe tepkisi geldi.

Sosyal medya üzerinden vatandaşlardan Kürtçe tepkisinin bazıları şöyle;

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, 'Evet! Dil Kimliktir, Kamus Namustur. Kürtçe de buna dahil mi? Dahilse ana dilde eğitim-öğretim için yasal düzenleme yapılacak mı?' diye sordu.

Mehmet Acay‏ adlı twitter kullanıcısı,' o zaman Kürtçe de resmi dil olabilir, hatta Kürtçe zorunlu eğitim olmasında sakınca yok, yanlış mı anladım. Barışçıl bir şekilde talep ediyorum.' dedi.

Bir başka عمر توسو‏ adlı twitter kullanıcı ise şu ifadeleri kullandı: 'Kürtlerin diline kültürüne kim sahip çıkacak.'

Seyda‏ adlı twitter kullanıcısı da 'Dışarıdakilerden ziyade kendi vatandaşlarınızın dil, kültür kimliği ile alakadar olsaydınız çok huzur bulur, çok ilerlerdik. En azından bunlar için istediğinizi, kendi vatandaşınız için isteyip uygulayın. Yastığa başınızı koyduğunuzda huzurla uyuyabiliyor musunuz? Merak ediyorum.' şeklinde paylaşımında bulundu.

Engin Hayatoglu‏ adlı twitter kullanıcısı ise 'Kürt'ler ne olacak ağam?' diye sordu. (İLKHA)