Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mayından temizlenen alanların bir bölümünün tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde kullanıldığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sınır bölgelerinde mayınlardan temizlenen alanların ne amaçla kullanıldığını, Milli Savunma Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Önergeyi yanıtlayan Bakan Hulusi Akar, temizlenen alanların bir bölümünün tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde kullanıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Savunma Bakanına sınır bölgelerindeki mayından temizlenen alanlar ile ilgili soru yöneltti.

Gürer, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a mayınlardan temizlenen yaklaşık 50 milyon 650 bin metrekarelik alanın ne için kullanıldığını sordu.

Milli Savunma Bakanı Akar, CHP Milletvekili Gürer'in sorusuna yazılı yanıt verdi. Bakan Akar, mayın ve patlamamış mühimmat temizleme faaliyetlerinin Özel Mayın Arama ve Temizleme, Jandarma Özel Mayın Arama ve Temizleme Birlikleri ile sivil firmalar marifetiyle yerine getirildiğini açıkladı.

Bakan Akar, temizliği yapılan alanların; Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi (SFGS) inşası ile tarım ve hayvancılık faaliyetleri için kullanıldığını bildirdi. Akar, tarım ve hayvancılık faaliyetleri için kullanılan bölümün askeri yasak bölge kapsamında olmayan alanlar olduğunu vurguladı. (İLKHA)