Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl öngörülen akaryakıt vergilerinin tümüyle iptal edildiği duyuruldu.

Fransa'da akaryakıt vergilerine getirilen artış nedeniyle sokaklara dökülen ve kısa sürede ülke çapında bir harekete dönüşen Sarı Yelekliler, hükümete ikinci kez geri adım attırdı.

Cumartesi günü meydana gelen şiddet olaylarının ardından, akaryakıt vergilerini 6 ay ertelediğini açıklayan hükümet, ikna olmayan Sarı Yelekliler'in 8 Aralık Cumartesi günü düzenleyeceği eylemden vazgeçmemesi üzerine bir adım daha geriledi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, bu yıl öngörülen akaryakıt vergilerinin tümüyle iptal edildiği duyuruldu.

Elysee, bu adımın ardından, önümüzdeki dönemde tarafların bir masa etrafında toplanarak sorunlara çözüm aramaya başlamasını umut ettiklerini de belirtti.

Sarı Yelekliler, ülke genelindeki eylemlerine devam ederken, eylemlere lise ve üniversite öğrencilerinden de destek geldi.

Sarı Yelekliler eylemleri sırasında yaşanan şiddet olaylarına rağmen, harekete halk desteği sürüyor. Eylemi, orta sınıfın yüzde 69'u, kırsal kesimin yüzde 76'sı, asgari ücretin altında yaşamını sürdüren yoksul kesimin yüzde 79'u, beyaz yakalı üst düzey çalışanların yüzde 56'sı desteklediklerini dile getirdi. (İLKHA)