İşgal çeteleri Batı Yaka'nın Tulkerem kentinde 22 yaşındaki zihinsel engelli genci göğsünden ve başından vurarak şehid etti.

Batı Yaka'nın Tulkerem kentinde 22 yaşındaki zihinsel engelli bir genç, işgal çetelerinin açtığı ateşle şehid oldu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 22 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Hüsam Abdullatif Habali isimli genç Tulkerem'in batı bölgesindeki ana caddede bulunduğu sırada işgalciler bölgeye baskın düzenledi.

İşgalcilerin ateş açması sonucu Filistinli gencin başına ve göğsüne kurşun isabet ettiği ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı Sabit Hastanesi'nde kısa süre sonra şehid olduğu bildirildi.

Filistinli engelli gencin şehid olmasının ardından işgal çetelerinin baskın düzenlediği Tulkerem'in güney ve batı mahalleleriyle İrtah banliyösünde de saldırıların yaşandığı ve bir başka gencin daha yaralandığı kaydedildi.

İşgalcilerin saldırılar sırasında Filistinlilere karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı ifade edildi.

Kaynaklar, işgal askerlerinin evlere baskın düzenlediğini ve uzun süre arama yaptığını, aramalar sırasında evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini söyledi.

Barkan eylemcisi Filistinli direnişçi Eşref Nealive'yi yakalamakta başarısız olan siyonist çetelerin Tulkerem'e sık sık baskın düzenlediği kaydedildi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)