Haber Merkezi
Acil sağlık hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşabilmek için büyük bir özveriyle çalışan Acil Sağlık Hizmeti çalışanlarımızın 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı kutluyorum.
Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtımı ve halkın farkındalığını artırabilmek amacı ile 1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan '112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası' kapsamında yazılı açıklamada bulundu.
Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, 112 Acil Afetler ve Sağlık Hizmetleri İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde tüm ilçe ve İlimiz'de vatandaşlarımıza hizmet vermekte, Acil sağlık hizmetlerinin amacının vatandaşlara haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz olarak en kısa sürede ulaşmak olduğunu belirterten Sünnetçioğlu, İlimizde 37 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 56 ambulans ile profesyonel ekiple hizmet verdiklerini, Acil sağlık hizmetleri ekiplerimiz, tüm bu hizmetleri hızlı ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için canla başla çalışırken 112 çağrı merkezine yapılan asılsız çağrılar, arayan kişilerin doğru adres verememesi ve hasta konumunun net olarak belirlenememesi, trafikte sürücülerin ambulansa yol vermemesi, ve benzeri nedenlerle maalesef ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmakta olduğunu belirtti.
SARILACAK YARA NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ
Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla bir kez daha vurgulamak isterim ki acil durumlarda saniyeler çok önemlidir. Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olmaktadır. 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla 'Yaşama Yol Ver diyoruz.'diye konuştu