Haber Merkezi

Doğu Kalkınma Ajansı DAKA desteğiyle 10-15 Kasım tarihleri arasında Bitlis Eren Üniversitesi'nde 'İleri Düzey MATLAB Eğitimi' düzenlendi.

DAKA desteğiyle düzenlenen eğitimde Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde düzenlenen eğitimde akademisyen ve lisansüstü öğrencisi 37 kişiye İleri Düzey MATLAB Eğitimi verildi.

İleri Düzey MATLAB Eğitimiyle katılımcılara MATLAB'ın temel işlevlerine ek olarak sayısal sinyal ve görüntü işleme, örüntü tanıma, yüz tanıma vb. birçok fonksiyonu da uygulamalı olarak anlatıldı.

DAKA, Katılımcılar bu eğitim sayesinde önce bilgisayar ortamında sonrasında ise sahadaki çeşitli çalışmalarda öğrendiklerini uygulama fırsatı bulacak, böylelikle çalışmalar daha rasyonel ve kesin hesaplamalara dayalı olarak yürütülebilecektir. Bu eğitim özelde Bitlis Eren Üniversitesi'nde genelde de ilimizde yapılacak olan bilimsel çalışmaların etkili ve hızlı bir şekilde amacına ulaşmasını hedefliyor. Bu sayede teknolojik ve yenilikçi ürünlerin ortaya çıkması noktasında bir sinerjinin oluşturulması planlanıyor. dedi.