Siyonist terör rejiminin Gazze'deki saldırılarına tepki gösteren HÜDA PAR yetkilileri, başta Türkiye olmak üzere dünya medyasının bu saldırılar karşısındaki vurdumduymaz tavırlarını eleştirdiler.

Önceki gün Gazze'nin Han Yunus bölgesine siyonist çeteler tarafından düzenlenen ve 7 Filistinlinin şehid olduğu saldırının ardından dün gece yeni bir saldırı yapan işgal rejimine sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteren HÜDA PAR yetkilileri, saldırıların görmezden gelindiğine dikkat çekti.

Siyonist rejime ait uçaklar ve tankların, kuşatma altındaki Gazze'ye dünkü bombardımanları sonucu bazı 6 Filistinliler şehid olurken, onlarca Filistinli de yaralandı.

İşgalci rejimin uçaklarının, El Aksa TV'nin merkezi ve Gazze'nin Tel El Hawa bölgesindeki bir okula yaptığı bombardıman sonucu büyük bir hasar meydana geldi. Yine aynı saldırılarda sivillere ait tarım arazileri ve yerleşim birimleri de bombardımana tabi tutuldu.

Yapılan bu saldırılara Twitter hesapları üzerinden tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Dış İlişkiler Başkanı Sait Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ve İstişare Kurulu Üyesi İsa Aydın, Müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflarından dolayı bu saldırıların artarak devam ettiğini belirttiler.

Medyanın bu saldırılardaki vurdumduymaz tavırlarını eleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, 'Gazze havadan bombalanıyor, Aksa TV yerle yeksan olmuş, şehitler ve yaralılar var. Siyonistlerin tankları karadan Gazze'ye girmeye hazırlanıyor. Batılı bir gazetecinin kamerası kırılsa saatlerce canlı yayın yapacak TV'ler, partilerin kimi aday göstereceğini tartışıyor.' ifadelerini kullandı.

'Müslümanlar ihtilaflar ve gaflet içinde'

Gazze'nin sahipsiz kaldığını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Sait Şahin, 'İşgalci rejim Gazze'ye yönelik saldırıya geçmiş. Küfür azgın, İslam ülkelerinin yöneticileri ihanet peşinde, İslam Âlemi birbirine düşmüş, ümmet dağınık, Müslümanlar ihtilaflar ve gaflet içinde. Gazze ise sahipsiz. Sahipsiz kalanın sahibi Allah'tır elbet.' dedi.

'Gazze, siyonist terör şebekesinin savaş uçakları tarafından bombalanıyor'

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut ise 'Müslümanların kendi aralarındaki ihtilaftan dolayı maalesef Gazze, siyonist terör şebekesinin savaş uçakları tarafından bombalanıyor. 3 Müslüman şehit 10'larca yaralı var. El-Aksa televizyonu yerle bir oldu. Ya rabbi vahdet.' ifadelerini kullandı.

'Allah, Gazzeli mücahitlere güç ve kuvvet versin'

İstişare Kurulu Üyesi İsa Aydın da 'Ya Rabbî gücün her şeye Kadirdir. Şu an ateş altında olan, kendi kavmi ve sözde hükümetleri tarafından yalnız ve düşmanın olmayan insafına bırakılmış Gazzeli mücahitlere güç ve kuvvet ver, siyonistleri ve destekçilerini rezil ve kahreyle.' dedi.

İşgal çetelerinin, önceki akşam Gazze'nin güneyinde kalkıştığı gizli bir saldırının Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından fark edilmesi üzerine işgal helikopterlerinden bombardıman yapılmıştı.

Yaşanan bombardımanda Kassam komutanı Nureddin Muhammed Bereke (37) ile Muhammed Macid El-Kara (23), Halid Muhammed Kuveydir (29), Mustafa Hasan Ebu Avde (21), Mahmud Atallah Musbih (25), Alauddin Fevzi Fesifes (19), Ömer Naci Ebu Hatır (21) şehid düşmüştü. (Ramazan Casuk-İLKHA)