ABD, PKK'nin üç üst düzey yöneticisi Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan için para ödülü koydu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK'nin üst düzey yöneticilerinden Murat Karayılan için 5, Cemil Bayık için 4 ve Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koyduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ' ABD Dışişleri Bakanlığı, söz konusu PKK'lıların kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında para ödülü verilmesini onaylamıştır. Buna göre, Murat Karayılan için (5 milyon Amerikan dolarına kadar), Cemil Bayık için (4 milyon Amerikan dolarına kadar) ve Duran Kalkan için (3 milyon Amerikan dolarına kadar) ödül verilecektir.' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının, PKK'yi 1997 yılında Göçmenlik ve Uyruk Kanunu gereğince 'yabancı terör örgütü' olarak kabul ettiği, ABD hükümetinin de, 2001 yılında PKK'yi Başkanlık Kararnamesi uyarınca 'Küresel Terör Unsurları' listesine aldığı hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında, 'Bu teröristlere ilişkin daha fazla bilgiye Rewards for Justice web sitesinden ulaşılabilir. Bilgiye sahip herkesi ilgili web sitesi, e-mail adresi, telefon numarası ya da posta adresi aracılığıyla Rewards for Justice bürosuyla irtibata geçmeye çağırıyoruz. Tüm bilgiler gizli tutulacaktır.' denildi. (İLKHA)