İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Kent Park' hizmete açıldı.

Çok amaçlı spor sahaları, mini futbol sahası, basketbol, voleybol sahalarının yer aldığı parkta, 400 metrekarelik kaykay pisti, 240 metrekarelik kafeterya, öğrenme alanları, kafe hizmet alanı, öğrenme oyun alanı, kitap okuma odası gibi çok sayıda eğlence alanı yer alan parkı açılışı yapıldı.

Kazım Karabekir Caddesi eski Araştırma Hastanesi yerinde 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurulan Kent Park, 300 metrekarelik giriş meydanı ve 300 metrekarelik koşu yolu, bulunuyor.

Gerçekleştirilen açılış programında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Murat Zorluoğlu, Van ve İpekyolu ilçesinde son yıllarda büyük değişimlerin yaşandığını söyledi.

Zorluoğlu konuşmasında, 'Van'ın adete unuttuğu yerel yönetim hizmetlerini, alt yapıdan üst yapıya, çevre projelerinden, parklara ve yeşil alanlara kadar Vanlı kardeşlerimize yeniden hatırlatmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Vatandaşlarımızın hizmetine tahsis ediyoruz'

Tüm ilçe belediyelerinin özel projeler hayata geçirdiğini söyleyen Vali Zorluoğlu şöyle konuştu:

'Biz bu hizmetleri nasıl kısa süre içerisinde başarıyoruz. Bu milletin vergilerinden kesilerek, belediyelerime aktarılan kaynakları daha özce olduğu gibi terör örgütlerinin faaliyetlerine değil, vatandaşlarımızın hizmetine tahsis ediyoruz. Ankara ile cebelleşmiyoruz, bakanlıklarla savaşmıyoruz. Onun yerine Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetimizle, bakanlıklarımızla işbirliği içerisinde Van'a ilave kaynaklar getiriyoruz. Van'da Çalışma ve projeler devam edecek, Önümüzdeki günlerde yeni projeleri hizmete almak üzere, meydanlarda sizlerle bir araya geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, verdiği desteklerle Van'ı her geçen gün daha yaşanabilir, daha güzel bir Van haline getirmek için tempomuzu arttırarak devam ettireceğiz.'

Burada bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise, Kent Park'ın, park anlayışına farklı bir boyut kazandıracağını söyledi.

Öztürk 'İçerisindeki gerek donatıları ile çocuklar, gençler ve aileler için farklı bir yere sahiptir. Kent Park'ta, kütüphanemiz mevcut. Bu vesile ile gençlerimiz kitap okumak ve ders çalışma imkanları olacaktır. Yeşil alanlar ve oyun alanlarıyla parkımızın toplam bedeli yaklaşık 4 milyon liradır. Yaklaşık 10 dönümden ibaret olan parkımız ve diğer hizmetler İpekyolumuza, Van'ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.'

Yapılan duanın ardından Başsavcı İbrahim Keskin, Vali Yardımcıları Sinan Aslan ve İbrahim Civelek, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Osman Doğramacı, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve protokolün katılımıyla kurdele kesimiyle park halkın hizmetine açıldı.

Kurdele kesiminin ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler parkı gezerek alandan ayrıldılar. (Yunus Tuğrul/Vanolay